Het weer wordt warmer en de zon begint vaker te schijnen. Dat kan maar één ding betekenen: de zomer is begonnen! Als je net als de meeste mensen bent, sta je waarschijnlijk te popelen om je tuin klaar te maken voor alle buitenactiviteiten die het seizoen met zich meebrengt. Gelukkig voor jou hebben we drie eenvoudige stappen op een rijtje gezet om je tuin in een mum van tijd zomerklaar te maken!

Plant wat bloemen of andere planten om je achtertuin te verfraaien

Een mooie achtertuin ontstaat niet zomaar. Het kost tijd, moeite en een heleboel groene vingers. Maar als je de uitdaging aandurft, zijn er een paar dingen die je kunt doen om van je lapje grond een bloemenparadijs te maken. Ten eerste, kies de juiste planten. Houd rekening met de hoeveelheid zonlicht en water die je tuin krijgt, en ook met de grondsoort waarmee je werkt. Kies dan een paar mooie bloemen uit die kleur en leven aan je ruimte zullen geven. Als je je planten hebt, is het tijd om aan het werk te gaan. Bereid de grond voor, graaf wat gaten en maak je klaar om je handen vuil te maken. Planten zijn niet altijd gemakkelijk, maar ze zijn beslist de moeite waard als je de resultaten van je harde werk ziet.

Zet er een paar tuinmeubelen bij om te relaxen en te dineren

Een goed verzorgde tuin is niet compleet zonder wat meubilair om te ontspannen en te eten. Wat is immers het nut van al dat moeizame wieden en snoeien als je niet achterover kunt leunen en genieten van de vruchten van je arbeid? Tuinmeubelen zijn er in een grote verscheidenheid van stijlen en materialen, bijvoorbeeld bij OTTO, dus er is zeker iets naar ieders smaak. Of je nu de voorkeur geeft aan klassieke houten banken of moderne aluminium stoelen, er is tuinmeubilair voor elk budget. En vergeet de o zo belangrijke tafel niet! Een mooie buitentafel kan de perfecte plek bieden om buiten te eten, of gewoon een plek om je kopje thee te laten rusten terwijl je van het uitzicht geniet. Waarom dus niet wat tuinmeubelen toevoegen aan je lijst van must-haves? Het zal de perfecte finishing touch geven aan je perfecte tuin.

Grill erop los op je nieuwe barbecue

De zomertijd is de perfecte tijd om een nieuwe barbecue in te wijden. Of je nu hotdogs grilt voor de kinderen of biefstuk voor een romantisch diner, er gaat niets boven de smaak van voedsel dat boven een open vuur bereid wordt. En met een nieuwe barbecue kun je er zeker van zijn dat je eten nog lekkerder zal smaken. Wie wil er immers eten van een roestige oude grill die betere tijden heeft gekend? Met een nieuwe barbecue kun je naar hartelust grillen zonder je zorgen te maken dat je eten vervuild wordt door oud vet en aangebrande koolstof. Dus maak deze zomer je achtertuin tot de afgunst van de buurt door een gloednieuwe barbecue in te breken. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.