Maak kennis met de Vision M Next, de nieuwste BMW-conceptcar. “De Vision M Next laat zien hoe state-of-the-art technologie de ervaring van het autorijden zelf ook puurder en emotioneler kan maken”, zegt de senior vice president design van de BMW Group, Adrian van Hooydonk.

Adembenemend

Een zekere manier om een ‚Äč‚Äčauto emotioneel aantrekkelijk te maken, is door hem te serveren in een vorm die simpelweg adembenemend is. De Vision M Next doet het door de complexiteit van recente BMW’s te verlagen en de kenmerken van de sportwagen te maximaliseren: wigvormig silhouet, dramatische houding, vleugeldeuren en een flamboyant kleurenschema.

Kleurblokkering is verantwoordelijk voor veel van zijn impact: de voor- en achterkant zijn afgewerkt in een mat neon dat BMW Thrilling Orange noemt, een onmiddellijk oogverblindend contrast met de Cast Silver-metallic die de rest van de behuizing bedekt.

Extra slanke koplampen op elkaar gestapeld in plaats van naast elkaar maken gebruik van laserdraadtechnologie waarbij fosforglasvezels worden gebruikt om het verlichtingselement te maken. De Vision M Next is een plug-in hybride in plaats van een puur elektrische auto, die de uitstekende 2,0-liter turbomotor van BMW en een elektrische motor gebruikt om bijna 600 pk te produceren. De 0 naar 100 doet hij in 3,5 seconden.

Interieur

Van binnen pioniert BMW op wat het de Boost Pod noemt, waardoor alles wordt geminimaliseerd zodat de bestuurder zich volledig op het werk kan focussen. Een gebogen glazen scherm strekt zich rond het stuur in een viziervorm uit en er is ook een vergroot head-up display. Alle sleutelbedieningen zijn ondergebracht op het stuurwiel, maar volledige connectiviteit wordt geboden door de Intelligent Personal Assistant.