De tijd van het jaar is aangebroken: de feestmaand! Een leuke tijd vol met borrels, gezellig samenzijn en vooral heerlijk eten. Vlees en feestmaaltijden gaan hand in hand. Ben je op zoek naar heerlijk vlees om deze feestdagen te serveren? Wij delen graag vlees dat in de smaak valt bij jouw tafelgasten tijdens de feestdagen. 

Vlees voor de feestdagen: op ambachtelijke wijze bereid 

Maar liefst 4 op de 5 Nederlanders geeft aan vlees te eten tijdens de feestdagen. Bij de online slager kun je kwaliteitsvlees kopen dat op ambachtelijke wijze is bereid. We geven je graag een aantal suggesties voor vlees voor de feestdagen.

Biefstuk

Wil je jouw gasten verrassen met een heerlijk stukje vlees? Kies dan voor biefstuk. Biefstuk is enorm mals spiervlees van het rund of kalf en verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je onder meer kiezen voor ossenhaas, runderbiefstuk of de entrecote. Het voordeel van biefstuk is dat je het feestelijk kunt bereiden. Verfraai de biefstuk met een heerlijk sausje en passende kruiden voor een unieke smaaksensatie. 

Rollade

Een groot stuk vlees geeft jouw maaltijd een feestelijk tintje. Dat maakt van rollade een echte klassieker op de feesttafel. De rollade is een geliefd stuk vlees, omdat je er eindeloos mee kunt variëren Rollade is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder varkensrollade, runderrollade en kiprollade. Breng de rollade op smaak met heerlijke kruiden voor een geweldig hoofdgerecht. 

Kalkoen 

Geniet deze feestdagen van een heerlijke kalkoen. Kalkoen is een super stukje vlees, vol van smaak en het heeft een stevige structuur. Kalkoen wordt door Nederlanders gezien als een symbool voor vrijheid en feestelijkheid, daarom is het zo’n populair stukje vlees om te bereiden tijdens de feestdagen. 

Exclusief vleesgerecht: kalfsrib-eye met mosterdsaus

Kalfsrib-eye is een erg mals en smaakvol stukje bief. Bak de kalfsrib-eye rood, medium of rose, zo maak je voor elke tafelgast het perfecte stukje vlees. Snijd het vlees op de draad en leg het op het bord. Dresseer de mosterdsaus erover en je hebt een culinair hoofdgerecht! 

Gourmetten: urenlang tafelen met kleine gerechtjes 

Urenlang tafelen, gezelligheid en kleine gerechtjes: tijdens de feestdagen pakken we massaal de gourmetstellen uit de kast. Voor vlees in de pannetjes kun je alle kanten op. Van kleine ossenhaaspuntjes tot shoarmareepjes: iedereen kan zelf gourmetvlees kiezen tijdens het gourmetten.  

Kwalitatief gourmetvlees koop je bij de online slager. Zo weet je zeker dat je een eerlijk stukken vlees koopt om van te watertanden!