Sommige mannen houden van stoppels terwijl sommige mannen graag hun volle baard laten groeien. Met een hectische werkweek kan het moeilijk zijn om de baard een focus te maken. Maar wat als we je vertelden dat simpele huismiddeltjes je kunnen helpen, zonder veel te hoeven doen? Ja, er zijn natuurlijke manieren om je baard sneller te laten groeien. Ook behoefte aan een volle vikingbaard? Kijk dan zo snel mogelijk naar deze natuurlijke methoden. En if all else fails. Dan is er altijd nog Minoxidil.

Kokosnootolie

Kokosolie is een geweldig middel om het haar van je baard te laten groeien. De eenvoudigste manier om dit te doen is om rozemarijnolie toe te voegen aan kokosolie en het zachtjes op je gezicht aan te brengen met een watje. Als je klaar bent, laat je je gezicht afkoelen en was je het weg in 15 minuten. Volg deze methode driemaal per week.

Amla olie

Nooit van gehoord? Wij hiervoor ook niet. Amla is een bekend thuisremedie uit het Midden-Oosten. En zeg nou eerlijk, waar hebben ze de beste baarden? Gebruik het alleen of meng het met andere ingrediënten. Je kunt de amla-olie ongeveer een tijdje masseren en ongeveer 20 minuten op je gezicht laten intrekken. Spoel het later af met koud water. Je kunt ook mosterdblaadjes malen en van deze een pasta maken met amla-olie en op je gezicht aanbrengen zoals je dat eerder deed.

Citroen met kaneel

Zelfs citroensap kan gunstig zijn voor je gezicht. Je zou kunnen denken dat het een kleverige substantie heeft, maar van het citroenzuur erin is het bekend dat het voordelen heeft voor de huid. Meng het met gemalen kaneel en breng het voorzichtig aan op je algehele gezicht. Houd het een tijdje erop en was het dan na 20 minuten af. Je kunt dit twee keer per week volgen om goede resultaten te zien voor je baardgroei.

Eucalyptus olie

Wist je dat zelfs eucalyptusolie nuttig kan zijn voor baardgroei? Het bevordert de haargroei en werkt als een vochtinbrengende crème voor het gezicht, wat ook weer leidt tot een snellere baardgroei. Je kunt het mengen met een dragerolie en het goed op je gezicht masseren. Laat het ongeveer 20-25 minuten zitten ​​en maak je gezicht vervolgens schoon met koud water. De geur van deze olie is misschien watsterk, maar wees niet gefrustreerd, want het heeft alle voordelen voor je in huis.

Hydraterende crème

Als je huid gehydrateerd is, neemt de kans op haargroei toe. De olie en het vuil dat zich ophoopt vertraagd de baardgroei. Je gezichtshaar groeit sneller als je je gezicht schoon houdt met water en het vaak bevochtigt met bijvoorbeeld een hydraterende crème. Geef je gezicht de kans om de hele tijd goede lucht in te ademen in plaats van vervuiling.