Tegenwoordig zijn RC-auto’s niet meer weg te denken. RC-auto’s zijn radiografisch bestuurbare auto’s welke een snelheid kunnen behalen van wel tweehonderd kilometer per uur. Maar de RC-wereld bestaat niet alleen uit auto’s. Zo bestaan er zelfs vliegtuigen en helikopters die je kunt besturen! Hét gadget dat iedere man wil hebben, toch? Hieronder vertellen wij jou meer over de bestuurbare vliegtuigen en waarom je deze ook moet hebben.

De populariteit van een RC-luchtvaartuig

Een bestuurbaar vliegtuig of helikopter is leuk voor zowel jong en oud. Zo kun je er urenlang plezier mee hebben en daarnaast hebben de meeste vliegtuigen ook zo hun eigen snufjes en bepaalde functies. Dat betekent dat ze verschillende snelheden kunnen behalen, maar zijn daarnaast ook behendig. Sommigen halen wel een snelheid van 120 kilometer per uur! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het model.

Kies een vliegtuig bij jouw niveau

Wel is het goed om te benoemen dat je een vliegtuig kiest dat past bij jouw niveau. Want wanneer je nog nooit hebt gevlogen, is het van groot belang dat je kiest voor een vliegtuig voor beginners. Het is natuurlijk logisch dat je eerst oefent met een eenvoudig vliegtuig en de kneepjes van het besturen leert, en vervolgens overstapt naar een gevorderd vliegtuig. Zo heb je van het merk E-Flite veel vliegtuigen die geschikt zijn voor beginnelingen. Wel is het belangrijk om tijdens het aanschaffen van jouw vliegtuig te checken welk apparatuur erbij wordt geleverd. Soms kan het zijn dat je er geen accu bij krijgt, of geen zender.

Maak het vliegtuig uniek

Maar geen paniek. Zo kun je deze er vaak los bijkopen, zoals een Spektrum zender. Zo’n zender zorgt ervoor dat jij jouw vliegtuig op een comfortabele manier kunt besturen. En het fijne van zo’n zender is dat je deze voor meerdere vliegtuigen kunt gebruiken: ideaal als jij van jouw beginnersvliegtuig overstapt naar een vliegtuig voor gevorderden. En zo zijn er nog veel meer accessoires die jij voor jouw vliegtuig kunt aanschaffen, zoals nieuwe wielen of rotorbladen voor de helikopter. Zo maak jij jouw luchtvaartuig uniek, helemaal naar jouw eigen wens!

Verschillende snufjes

En zoals we net ook al benoemden heeft een vliegtuig vaak talloze technische snufjes. Daar kun je ook op letten als je een vliegtuig gaat aanschaffen. Zo hebben de meeste vliegtuigen een elektromotor. Deze zijn sterk en goedkoop, en worden minder heet dan een benzinemotor. Ook kun je kijken naar de spanwijdte van het vliegtuig en het gewicht: dat bepaalt voor een groot deel de snelheid. En dat is natuurlijk wat het besturen van zo’n vliegtuig zo leuk maakt.