Het is een onderwerp waar mannen het over het algemeen liever niet over hebben: erectieproblemen. Toch is het ook een probleem waar een groot deel van de mannen in hun leven mee te maken krijgt. Er zijn allerhande redenen op te noemen waarom iemand deze erectieproblemen heeft, maar belangrijker is dat er ook meerdere goede oplossingen voor zijn. Erectiepillen helpen mannen bijvoorbeeld van het probleem af te komen, maar er zijn ook andere manieren om weer normaal te kunnen presteren in de slaapkamer.

Waarom heb ik last van erectieproblemen?

Laten we om te beginnen eens bekijken waarom mannen eigenlijk last krijgen van erectieproblemen. Dit kan meerdere redenen hebben. De meest voor de hand liggende is een lichamelijke reden. Mannen die last hebben van hartproblemen, diabetes of problemen met de hormoonhuishouding, kunnen ook last krijgen van een erectieprobleem. Maar het kan ook om psychische problemen gaan. Denk hier bijvoorbeeld aan angst, stress of een depressie. Alhoewel het lijkt alsof dit problemen zijn die niks met jouw erectie te maken hebben, kunnen ze hier toch wel degelijk invloed op uitoefenen.

Erectiepillen zijn effectief in de strijd tegen erectieproblemen

Misschien wel de meest voor de hand liggende manier om problemen in het schaamgebied te bestrijden is de erectiepil. Deze pil is in meerdere verschillende uitvoeringen te krijgen. Daarnaast zijn er ook pillen op natuurlijke basis, die net zo goed kunnen werken als de andere pillen. Deze pillen werken door de bloedtoevoer naar je penis te vergroten, waardoor je makkelijker een erectie krijgt. Het is mogelijk om erectiepillen op recept van de dokter te krijgen, maar je kan ze bijvoorbeeld ook online bestellen.

Psychotherapie

Vaak zijn de problemen op erectiegebied veroorzaakt door geestelijke problemen. Mensen die depressief zijn, last hebben van angsten of andere geestelijke klachten, kunnen er moeite mee hebben om een erectie te krijgen. Ook relatieproblemen kunnen hier logischerwijs aan bijdragen. Een ervaren therapeut helpt jou met het zoeken naar de oorzaak van je problemen en zal hier oplossingen voor aandragen.

Goed communiceren met je partner

Een belangrijke reden voor erectieproblemen kan ook zijn dat er iets niet helemaal lekker zit in je relatie met je partner. Het is dan van groot belang om dit soort problemen op te lossen door goed met elkaar te praten. Jij en je partner ondersteunen elkaar hierbij. Als je partner begrijpt waar je probleem vandaan komt, kunnen jullie het hier samen over hebben en proberen de oorzaak weg te nemen. Dit is een proces dat je kan helpen je zelfvertrouwen te vergroten, wat ook nog eens een positieve werking heeft.

Pas je levensstijl aan

Het kan ook aan je levensstijl liggen dat je erectieproblemen hebt. Roken, drinken en drugs zijn over het algemeen niet goed voor je seksuele prestaties. Maar ook obesitas kan er een reden voor zijn dat jij niet makkelijk meer een erectie krijgt. Als jij je levensstijl aanpast, dan heeft dat een positief effect op je libido. De bloedtoevoer naar je penis verloopt eenvoudiger als je lichaam gezond is. Daarbij komt ook dat, als je gezonder leeft, je sowieso beter in je vel zit.

Laat onderliggende problemen behandelen

Onderliggende gezondheidsproblemen willen ook nog wel eens een storende factor zijn voor je erectie. Het is dan goed om hier zo snel mogelijk naar te laten kijken. Denk hierbij aan hartproblemen, diabetes en andere problemen met je gezondheid. Laat een dokter je goed onderzoeken, zodat er snel iets aan je gezondheid gedaan wordt en de problemen opgelost worden.