Ondanks dat er meer aandacht komt voor mannenkleding blijft het vaak nog een ondergeschoven kindje. Het aanbod voor vrouwen is groter dan voor mannen. Gelukkig komt er wel steeds meer aandacht voor mannenmode, ga je bijvoorbeeld shoppen voor een mooi pak, dan heb je meer keuze dan voorheen. Ook worden mannen meer modebewust en maken zij weloverwogen keuzes. Vroeger bepaalde bij veel mannen hun vrouw of moeder wat er gedragen werd, deze tijd ligt ver achter ons. Natuurlijk is goede raad door een partner altijd welkom.

Kleding voor diverse gelegenheden

Op de mooiste dag van je leven wil je natuurlijk goed voor de dag komen. In een op maat gemaakt pak gaat dat zeker lukken. Tegenwoordig kun je een trouwpak na je bruiloft ook nog gerust dragen, zoals bij een bijzondere gelegenheid. Dat heeft een man dan als voordeel tegenover een vrouw, een trouwjurk draag je een keer en hangt deze dan in de kast. Een trouwpak voor mannen wordt vaak bij trouwerijen van vrienden of kennissen nog een keer gedragen.

Casual kleding voor naar je werk

Of je casual gekleed naar je werk kunt in bijvoorbeeld een spijkerbroek en een poloshirt hangt helemaal af van het werk wat je doet, en de cultuur op je werk. Ondanks dat er bij veel bedrijven op kantoor casual kleding gedragen mag worden, voelen veel mannen zich wel goed in een pak. Ga je ergens solliciteren dan heb je al snel door welke cultuur er heerst binnen een bedrijf. Dit geldt ook voor schoenen, sneakers onder een pak is niet echt een verstandige keuze. Werk je in een sportwinkel of supermarkt dan kunnen sportschoenen uitstekend onder een spijkerbroek. Het belangrijkste is dat je kleding draagt waarin je je comfortabel voelt. Tijdens een toer langs Stadions EK 2024 is comfortabele kleding meer dan welkom.

Wat kun je in je vrije tijd dragen?

In je vrije tijd mag je dragen wat je wilt. In de winter wordt er vaak een lekkere trui gedragen, in het voorjaar een overhemd en in de zomer een t-shirt. Is het mooi weer dan is een korte broek heerlijk om te dragen. Met een ontbloot bovenlijf is niet aan de orde, dit is overigens wettelijk ook niet toegestaan op de openbare weg. Thuis in je eigen tuin en op het strand is dit wel toegestaan. Veel strandtenten hebben ook de regel dat mannen kleding moeten dragen op hun bovenlijf, voordat ze aan een tafel mogen zitten. Er zijn mensen die zich eraan storen als mannen op een terras zonder bovenkleding zitten.

Mode is dynamisch en verandert voortdurend door de jaren heen, ook bij mannenmode is dit het geval. Door de jaren heen heeft mannenmode een evolutie doorgemaakt, trends en stijlen zijn veranderd.Tijden zijn veranderd wat je ook terug ziet komen in mannenkleding. Mannen zijn ook gevarieerder geworden wat betreft kleding. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de keuze van vandaag, die enorm is geworden voor mannen. Ook bij speciale gelegenheden zoals het EK voetbal in Duitsland wordt er andere kleding gedragen, kijk op het Speelschema EK wanneer je de oranje kleding weer uit de kast moet halen.