Ga je graag naar Italië op vakantie? Dan doe je dat waarschijnlijk om verschillende redenen. Ten eerste is daar natuurlijk het klimaat, dat zeker in het meer zuidelijke deel heerlijk zonnig en warm is: precies waar veel Nederlanders naar op zoek zijn als zij op vakantie gaan. Maar Italië is meer dan zon, zee en strand, veel meer. Het zet zit een stuk minder op de kaart als ‘zomaar een zonbestemming’, zoals veel andere landen rond de Middellandse Zee dat wel doen.

Italië bezoek je niet alleen maar om op het strand of aan het zwembad te liggen, je gaat er ook heen voor de cultuur. En daar hoef je nooit ver voor te zoeken. Je vindt de cultuur terug in de architectuur, in de manier van leven, maar zeker ook in de manieren van eten en drinken. Alleen al voor een echte Italiaanse maaltijd en een goede Italiaanse wijn zou je een bezoekje aan het land willen brengen!

Na één bezoekje ben je verkocht

De meeste mensen die naar Italië reizen doen dat niet slechts één keer. Ja, de mensen die er niets aan vinden, die houden het meestal bij dat ene bezoekje. Bevalt je eerste tripje je echter, dan is de kans heel groot dat je zo snel mogelijk terug zal keren, en ook steeds terug zal blijven gaan. Nog meer dan heel veel andere landen die we graag bezoeken is Italië namelijk een land waar je echt verliefd op kan worden. Verliefd op de gunstige ligging en het klimaat, verliefd op de schoonheid van het land, maar bovenal verliefd op de Italiaanse manier van leven. Van de unieke kleuren en geuren die je in het land kunt ervaren, of dat nu gewoon buiten op straat is of op je bord en in je glas.

Genieten van Italiaanse wijnen

Kom je graag in Italië, dan heb je vast en zeker ook al de Italiaanse wijnen ontdekt. Net als de Italiaanse keuken zijn wijnen een perfecte manier om Italië echt te ervaren, te proeven. Een Italiaanse witte wijn is door het unieke klimaat en de manier van werken niet te vergelijken met die uit andere landen. En ook Italiaanse rode wijn mag er zijn, waarbij de beste rode wijn Italië vaak even de tijd nodig heeft om te rijpen.

Extra leuk wordt het als je op zoek gaat naar een wijn die specifiek uit de streek komt waar je verblijft. Italië is een uitgestrekt land, dat verschillende klimaten en bodemsoorten kent. De bergachtige gebieden in het noorden vallen niet te vergelijken met de vulkanische eilanden die onder het vasteland gelegen zijn. Ieder deel van het land levert daardoor ook heel unieke wijnen op. Een bezoekje aan een streek is eigenlijk niet compleet zonder dat je die geprobeerd hebt!