Een nieuwe iPhone. Eens in de zoveel tijd is het weer eens nodig. Maar het blijft een grote kostenpost, aangezien een nieuwe iPhone al gauw 1000,- kan kosten. Dat zijn belachelijke prijzen? In tijden van duurzaamheid zijn er ook genoeg duurzamere optie dan een gloednieuwe iPhone. Voor de moderne man is er daarom de refurbished iPhone. Wat refurbished precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn, leg ik je in dit artikel uit!

Refur-what?

Refurbished is het Engelse woord voor gereviseerd. Het betekent dus dat een gebruikte iPhone wordt opengemaakt, volledig wordt geanalyseerd, gereinigd en gerepareerd waar nodig. Bij bedrijven met het keurmerk Refurbished wordt dit met gedegen software en professionele apparatuur gedaan. Bij deze aanbieders ben je dus verzekerd van de beste refurbished-kwaliteit. 

Waarom is refurbished goed voor het milieu?

Bij refurbished producten worden oude onderdelen hergebruikt. Er is weinig ‘nieuw’ nodig voor het realiseren van een refurbished iPhone. Er hoeft dus ook niet gegraven te worden naar onderdelen voor een nieuwe iPhone. Schaarse delfstoffen blijven bespaard en ook de CO2-uitstoot blijft zeer beperkt. In tijden van duurzaamheid ben je met een refurbished iPhone dus goed op weg.

Welke refurbished iPhone?

Op dit moment zijn er twee zeer interessante iPhones die zeer voordelig geprijsd zijn. Ze beschikken over krachtige specificaties en gaan al een tijdje mee. Ik heb het over de iPhone 8 refurbished en de iPhone X. Beide toestellen zijn gelanceerd in het najaar van 2017 en hebben een belangrijke overeenkomst: ze beschikken beide over een A11 Bionic-chip onder de motorkap. Buiten dat zijn het wel twee totaal verschillende toestellen. Dit is de vergelijking:

iPhone 8 refurbished

De iPhone 8 heeft een 4,7-inch LCD-beeldscherm. Dit is feitelijk een prima beeldscherm, maar is vergeleken met OLED minder spetterend met de kleuren. Het 4,7-inch beeldscherm zorgt wel voor een lekker compact formaat voor in de hand en broekzak. Je ontgrendelt deze iPhone met een code of met je vinger, wat Apple zelf Touch ID noemt. Verder schuilt er een 12 megapixelcamera op de achterkant van dit toestel en filmt deze iPhone in 4K. Dat zorgt voor haarscherpe beelden die zelfs op je tv-scherm er nog schitterend uitzien.

iPhone X refurbished

En dan heb je nog de iPhone X. Deze iPhone heeft het allemaal nét wat beter voor elkaar. Dit toestel beschikt over een dubbele 12 megapixelcamera waardoor je prachtige portretfoto’s kan maken. Daarnaast bestaat de behuizing van de iPhone uit een roestvrijstalen rand wat een premium gevoel geeft. Maar wat misschien nog wel het mooiste aan deze iPhone is, is het OLED-scherm. Hierdoor spatten de kleuren van je scherm. En ohja, je ontgrendelt deze iPhone met je gezicht; iets wat Apple zelf Face ID noemt. Je kan de iPhone X refurbished kopen op www.forza-refurbished.nl