Heb je een extra kamer over in je huis en weet je eigenlijk niet zo goed wat je hiermee moet doen? Er zijn talloze manieren hoe je dit kan inrichten. Heb je geen inspiratie? Dan ben je hier op het juiste adres. Hieronder kan je wat inspiratie opdoen van verschillende leuke kamers.

Kinder/tienerkamer

Heb je kinderen? Dan is zo’n extra kamer perfect voor een speelkamer. Op het moment dat je een extra kamer hebt waar je kinderen kunnen spelen dan zul je geen last hebben van rondslingerend speelgoed in je woonkamer. Daarnaast geven kinderen hartstikke veel prikkels en nu kunnen ze lekker spelen zonder dat jij daar last van hebt. Dit is dan ook perfect voor als je zoon of dochter een vriend of vriendinnetje over de vloer heeft. Daarnaast heeft je kind een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Zo’n extra kamer is niet alleen handig voor jonge kinderen maar ook juist voor tieners. Tieners hebben graag hun eigen plekje waar ze hun eigen dingen kunnen doen. Om telkens maar op hun slaapkamer te zitten is natuurlijk ook niet leuk. Daarom is zo’n extra kamer perfect voor tieners. Daarnaast zouden ze het ook nog kunnen gebruiken om huiswerk te maken of met vrienden te hangen zonder dat jij daar last van hebt.

Game kamer (mancave)

Wie wil dat nou niet? Een echte game kamer. Dan hoef je niet alleen te denken aan online games maar ook bijvoorbeeld bordspellen, kaartspellen, een dartbord of misschien wel een voetbaltafel. In een echte gamekamer kan dan een PlayStation ook echt niet missen. Wissel af met spellen online en spellen in real life. Dit kan de band met je gezin beter maken door bijvoorbeeld leuke spelletjes avonden te organiseren. Maak er een soort eigen man cave van.

Ontspanningskamer

Als je met een gezin in één huis woont komen er waarschijnlijk veel prikkel op je af. Het is dan ook fijn om een kamer te hebben waar je kan ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke relax stoelen of een heerlijke bank. In deze kamer wordt geen lawaai gemaakt het is puur om even tot rust te komen. Zet er bijvoorbeeld een tv neer, zo kan je het ook nog combineren met een filmkamer. Om de film beleving net wat extra leuker te maken is het leuk om de kamer donker te maken net zoals in een echte bioscoop. Dit kan perfect met Shutters op maat.

Opbergkamer

Is jouw huis soms een echte puinhoop omdat er niet genoeg ruimte is om het op te bergen? Dan is zo’n opbergkamer perfect voor jou. Het enige wat je nodig hebt zijn kasten. Deze kan je vullen met van alles en nog wat. Daarnaast zou je er natuurlijk ook een echte inloopkast van kunnen maken.