Het plannen van een episch vrijgezellenfeest is een van de belangrijkste taken voor de getuige van de bruidegom. Zodra je een bestemming hebt gekozen en alle activiteiten op een rijtje hebt (daar zijn genoeg vrijgezellenfeest planners voor), wil je misschien nadenken over een aantal spelletjes om iedereen gedurende de dag bezig te houden. Van korte drinkspellen in de kroeg tot spellen die je de hele dag kunt spelen, we hebben het voor je in petto.

De speelgoedsoldaat

Aan het begin van het vrijgezellenfeest krijgt elke vriend een speelgoedsoldaat. Voor de duur van het feest geldt als volgt: wanneer de bruidegom roept ‘positie!’, moeten alle mannen in dezelfde positie gaan staan als hun speelgoedsoldaat. De laatste die in positie komt, neemt een shotje.

Shark Attack

Nomineer een lid van de partij om de sharkspotter te zijn. Ze schreeuwen willekeurig ‘SHARK ATTACK’ en iedereen moet op de grond vallen. De laatste die het doet, moet iets drinken en wordt de volgende haaienspotter.

Zoek de bruid

In de loop van het weekend moeten alle vrienden proberen een vrouw te vinden met dezelfde naam als de bruid. Iedereen die er niet in slaagt, krijgt een boete.

Cards against the groom

Een persoonlijke draai aan ieders favoriete kaartspel. Maak vragenkaarten met verschillende scenario’s erop en eindig met een spatie die moet worden ingevuld om de zin te voltooien. Verzamel alle vrienden van de groep om antwoordkaarten met verschillende zinnen te geven, met betrekking tot gênante verhalen of situaties waarin de bruidegom heeft verkeerd. De bruidegom kiest zijn favoriet en moet het verhaal met de groep delen.

Geen telefoons

Dwing een regel af dat niemand op hun telefoon moet staan als de hele groep bij elkaar is. Als iemand op zijn telefoon zit, heeft de bruidegom toestemming om het van hen af te nemen en een eigen geschreven tekst naar een persoon naar keuze te sturen.

Filmquotes

Benader een groep meisjes in een bar en begin een gesprek, waarbij je zoveel mogelijk film quotes gebruikt zonder dat ze het merken. Degene die ze het meest kan droppen zonder betrapt te worden is de winnaar en kan één van de andere vrienden nomineren om een shot te nemen.

Boten race

Scheid het feest in twee groepen en elke persoon krijgt een pint bier. De eerste persoon in elk team drinkt hun bier, de tweede persoon kan pas starten als de eerste klaar is. Dit gaat zo door totdat het hele team klaar is met drinken. Welk team als eerste eindigt, is de winnaar!

Mr. President

Telkens wanneer de getuige zijn vinger naar zijn oor brengt (je weet wel … naar zijn ‘oorstukje luisteren’), roepen alle vrienden: “Kijk uit, President!” en springen ze op de bruidegom om hem te redden van die vervelende huurmoordenaars.

Drinken met je linkerhand

Een regel afdwingen dat alle vrienden alleen hun drankje in hun linkerhand vast mogen houden. Als ze gezien worden met de rechterhand, moeten ze hun drankje afstaan en een shotje nemen.

Maar most of all… just have fun!