Heb jij ooit een gouden ketting geërfd waarvan je de waarde niet kent? Of ben je nieuwsgierig naar de waarde van het zilveren bestek dat je in een kringloopwinkel kocht? Dan kun je jouw goud en/of zilver langsbrengen bij een professionele taxateur. Deze expert zal jouw objecten taxeren en indien gewenst overgaan tot de inkoop van de objecten. Welke voorwerpen ga jij langsbrengen ter taxatie?

Zilveren materialen laten taxeren

Zilver is een metaalsoort die veelvuldig gebruikt wordt bij de productie van sieraden. Hierdoor denk je wellicht dat een zilver object niet veel waard zal zijn. Zilver wordt immers voor van alles en nog wat gebruikt. Maar je zou je nog weleens kunnen vergissen in de waarde van jouw zilver. Dus wil je mogelijk jouw zilver verkopen? Breng jouw zilver dan eerst voor een taxatie langs bij de taxateur. De taxateur zal vervolgens een waardebepaling doen. De waarde van jouw zilveren object wordt op diverse factoren gebaseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de zilverkoers. Maak ook de aankoopwaarde van het object is van belang. Ontdek nu wat jouw zilver waard is!

Hoe veel is jouw goud waard?

Naast zilver is ook goud een metaalsoort die regelmatig wordt verwerkt in sieraden. Heb jij ooit een gouden sieraad geërfd? En draag je het erfstuk niet? En zou je weleens willen weten wat de waarde van het gouden sieraad is? Dan kun je het sieraad door de professionele taxateur laten taxeren. Dit geldt ook voor alle andere gouden objecten. Heb je bijvoorbeeld een gouden muntenverzameling die al generaties lang meegaat? En ben je benieuwd of je de verzameling inmiddels in een kluis moet gaan bewaren? Of wil je direct oud goud verkopen? Dan kun je in allebei de gevallen terecht bij de taxateur. De taxateur taxeert namelijk niet alleen objecten. Hij koopt na de taxatie indien gewenst ook objecten in. 

Andere taxeerbare objecten

Voor de taxatie van goud of zilver kun je dus altijd bij de professionele taxateur terecht. Maar dit is zeker niet het enige waarvoor je bij de taxateur terecht kunt. Heb je bijvoorbeeld een hele oude postzegelverzameling van je grootvader in je bezit? Of heb je ooit heel oud speelgoed bij een kringloopwinkel gekocht? Dan kun je deze objecten eveneens langsbrengen bij de taxateur voor een waardebepaling. Dit geldt ook voor oude ansichtkaarten, bankbiljetten, brieven of penningen. Al deze objecten kunnen van grote waarde zijn. Dus heb je een van deze objecten in jouw bezit? En ken je de waarde van het object niet? Laat de taxateur dan een taxatie uitvoeren en ontdek wat jouw object waard is.