Heb je eindelijk die ruimte klaar om je langverwachte man cave in te maken? Jouw eigen plekje waar je je kan terugtrekken en lekker je eigen ding kan doen? Waar je kan rondhangen met je vrienden of gewoon even chillen? Dan is de volgende stap waarschijnlijk de aankleding. Hoe begin je daaraan? En wat mag er zeker niet in ontbreken? Dit zijn alvast de absolute must-haves voor je man cave! 

Make it yours

Een man cave is per definitie een plek waar je lekker jouw ding kunt doen. Dus het eerste wat je je moet afvragen is: wat wil ik met die ruimte doen? Stel jezelf de vraag wat je graag doet om je te ontspannen? Is dat een spelletje pool of poker met de vrienden? Voetbal of Formule 1 kijken op zondag? Misschien ben je wel helemaal into computer games? Of ben je een handige klusser en staat jouw man cave gewoon vol powertools? Wat je graag doet, bepaalt grotendeels ook de inrichting van de ruimte. 

Vergeet vooral de bar niet

Belangrijk attribuut dat zeker niet mag ontbreken: de bar. Wanneer je met wat vrienden een leuke namiddag of avond rond de pooltafel hangt, wil je niet elke keer het halve huis door lopen om frisse drankjes te gaan halen. Die houd je gemakkelijkheidshalve best binnen handbereik. Voorzie daarom dus zeker een bar met een koelkast en ruimte om wat glazen en kommetjes te zetten. Zo heb je altijd frisse drankjes klaar en kan je gewoon lekker ongestoord chillen. 

Zorg voor de juiste raambekleding

Een man cave hoeft niet per definitie een donker hok ergens in een kelder te zijn. Maar soms is het wel belangrijk om te kunnen verduisteren of inkijk van buitenaf te verhinderen. Zeker wanneer je op een zonnige middag wil gamen of de lichtinval op je tv-scherm wil afschermen. Een inbetween gordijn kan dan een oplossing bieden. Er komt nog wel wat licht binnen, maar inkijk van buitenaf wordt beperkt. Wil je de kamer helemaal kunnen verduisteren? Dan kan je misschien opteren voor rolgordijnen op maat. Ook voor dakvensters kan dit een oplossing bieden. 

Verlichting is key

Tot slot is de verlichting van groot belang, zeker wanneer je voor de inrichting voor eerder donkere kleuren kiest. Vermijd fel wit licht. TL-lampen zijn al helemaal not done! Kies in de plaats daarvan voor gezellig warm wit licht en liefst ook indirecte verlichting, zeker wanneer je vaak tv kijkt. Heb je toch directe verlichting nodig, bijvoorbeeld boven de pool- of spelletjestafel? Kies dan voor dimbare lampen zodat je de lichtintensiteit gemakkelijk kan aanpassen indien nodig.