Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig voor een haartransplantatie. Opvallend genoeg geldt dit niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Het is hierbij ook opvallend dat zowel jongere als oudere mensen voor een dergelijke behandeling kiezen. Ben jij ook haarimplantatie aan het overwegen? Dan is het advies om je goed in een dergelijke behandeling te verdiepen. Je vindt hieronder in ieder geval de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen van haarimplantatie

Als je een haarimplantatie aan het overwegen bent, heb je hier waarschijnlijk een goede reden voor. Je bent wellicht je kapsel zat, je bent wellicht onzeker door je kale gebieden of je vindt het wellicht tijd voor een verandering. Ongeacht wat de reden precies is, is het een feit dat je een bepaalde reden hebt. Alleen al om deze reden is het interessant om een haartransplantatie behandeling te ondergaan. Bij haarimplantatie geniet je direct van de nodige voordelen. 

      Bij een behandeling wordt je eigen haar gebruikt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je na de behandeling opeens een hele andere haargroei krijgt.

      Het resultaat is blijvend. Nadat je een haartransplantatie behandeling bent ondergaan, ben je verzekerd van een blijvend resultaat. Het getransplanteerde haar zal in de toekomst absoluut niet uitvallen.

      Snel resultaat. Binnen een paar weken zie je al de resultaten van de haarimplantatie. Dit resultaat is dus óók op de lange termijn duidelijk zichtbaar.

      Pijnvrij. Een haartransplantatie behandeling is pijnvrij. Dit komt onder meer doordat het behandelings gedeelte verdoofd wordt. Je voelt daardoor niks van de haartransplantatie behandeling.

Nadelen van haarimplantatie

Is het allemaal koek en ei bij een haartransplantatie behandeling? Nee, er zijn ook enkele nadelen waar je goed rekening mee moet houden.

      Niet voor iedereen geschikt. Op dit moment is een haartransplantatie behandeling (nog) niet voor iedereen geschikt. Mocht er bijvoorbeeld geen goed donorgebied meer zijn, is het voor een specialist heel lastig om de behandeling op de juiste manier uit te voeren. Ook als je een haarziekte hebt, is het niet altijd mogelijk om zo’n behandeling te ondergaan.

      Vrij prijzig. Als je voor een haartransplantatie behandeling kiest, moet je hier behoorlijk diep voor in de buidel tasten. In de meeste gevallen worden deze kosten ook niet door je zorgverzekeraar op zich genomen.

Spreken de voordelen je meer aan dan de nadelen? Dan kun je direct op zoek gaan naar een haartransplantatie kliniek. Kies bij voorkeur voor een kliniek bij je in de buurt en ga de online beoordelingen goed na.