Verjaardagsgroeten, kerstwensen, de geboorte van je nieuwe spruit, de uitnodiging voor je housewarming, jubileum of communiefeest: redenen genoeg om te vieren en mensen uit te nodigen. Iets wat we vroeger steevast met een papieren kaartje deden maar wat al jaren meer en meer digitaal gebeurt. Sinds corona terug upcoming en leuker dan ooit: de papieren kaart.

Persoonlijker dan een digitaal berichtje

Een papieren kaartje is om meerdere redenen persoonlijker dan een berichtje. Ten eerste heeft de persoon die jou een verjaardagskaart stuurt, de moeite genomen om aan jou te denken. Uit zichzelf. En niet door een LinkedIn-melding bijvoorbeeld. Ten tweede heeft deze persoon de moeite genomen een kaart voor jou te kopen. En ten derde heeft hij of zij de tijd genomen om een persoonlijke boodschap voor jou neer te pennen. Hier kruipt meer tijd en aandacht in dan in het typen van enkele woordjes op een smartphone.

Grotere waarde

Het ontvangen van een papieren wenskaart heeft een grotere waarde. Je zal het meer koesteren, op een prominente plek in je huis zetten of misschien zelfs bewaren voor later. Wanneer je jarig bent is er trouwens niets zo fijn om een hele reeks wenskaarten te zien pronken op je schouw of in een kaartjesrek. Je hebt het gevoel dat er veel mensen aan jou hebben gedacht op deze bijzondere dag.

Uitgebreide keuze

Wat nog zo leuk is aan een papieren kaart is het overgrote aanbod. Je kan je kaart personaliseren met een leuke foto, kiezen voor een kaart met een leuke cartoon of visual … Of je nu op zoek bent naar een leuk geboortekaartje, een hippe uitnodiging voor je housewarming of een verjaardagskaart voor een man of vrouw: keuze te over.

Leuker om de brievenbus te openen

Reclame, facturen, de krant … en dan: een enveloppe met een papieren kaartje, gericht aan jou! Hoe fijn is het om de brievenbus open te maken en naast alle saaie, administratieve post een fysieke wenskaart met een persoonlijke boodschap te mogen openen? Geef toe dat je hart dan een sprongetje maakt. Vaak open je dat kaartje nog voor je terug naar binnen bent gewandeld. En zeker wanneer er niets te vieren valt, maar je gewoon een kaartje krijgt, voel je je fantastisch.

Toegegeven: het is gemakkelijk om snel een berichtje te versturen met je smartphone. Maar bedenk eens hoe blij jij wordt van een persoonlijke, papieren kaart en hoe blij je daar iemand anders mee kan maken. Anderen het gevoel geven dat je aan hen denkt, maakt vaak een groot verschil!