Bedrijfsauto’s zijn binnen veel ondernemingen onmisbaar. Ze zijn een essentieel onderdeel bij de uitvoering van de werkzaamheden. Je wilt jouw bedrijfsauto dan ook het liefste direct gebruiken na de aanschaf. Maar alvorens je de weg opgaat, moet je jouw bedrijfsauto verzekeren. Dit is in de wet verplicht gesteld. Sluit daarom snel een passende bedrijfsautoverzekering af zodat je deel kunt nemen aan het verkeer. 

Vind een passende dekking

Eenieder die een bedrijfsauto bezit moet een verzekering afsluiten voor de auto. Dit is een bezigheid die niet iedereen even leuk vindt. En dat heeft vaak te maken met het grote aanbod. Er zijn namelijk heel veel verschillende verzekeraars die elk hun eigen dekkingen aanbieden. Dit diverse aanbod is natuurlijk heel fijn. Hierdoor is het namelijk mogelijk om voor elke bedrijfsauto een passende verzekering te vinden. Maar het bemoeilijkt ook het keuzeproces voor veel mensen. Want voor welke verzekering moet je kiezen? Het vinden van een antwoord op deze vraag kan een tijdrovend proces zijn. Maar dat hoeft het niet te zijn! Wil jij jouw bestelauto verzekeren? Vul dan wat gegevens in en laat de vergelijkingswebsite de rest doen! 

WA dekking en de wet

Voor het verzekeren van een bedrijfsauto zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn tal van verschillende verzekeringsopties mogelijk. Is jouw bedrijfsauto nog heel erg nieuw? Dan is het raadzaam om deze uitgebreid te verzekeren. Dit ligt anders wanneer een bedrijfsauto al relatief oud is. In dat geval is een zakelijke autoverzekering met een beperkte dekking slimmer. Het loont dan vaak simpelweg niet om voor een hele uitgebreide verzekering te kiezen. Het niet verzekeren van je bedrijfsauto is overigens geen optie. In de wet is namelijk verplicht gesteld dat elke bedrijfsauto verzekerd moet worden. Het gaat meer specifiek om een WA dekking die verplicht is. Je kunt vervolgens zelf bepalen of je de bedrijfsauto nog uitgebreider wilt verzekeren. 

Onverwachte hoge kosten voorkomen

Als je een nieuwe bedrijfsauto koopt, wil je deze in gebruik nemen. Je wilt de weg op kunnen en het gebruiksgemak van de nieuwe bolide ervaren. Maar zolang een bedrijfsauto nog geen WA dekking heeft, mag deze niet de weg op. Deze verzekeringsplicht lijkt op het eerste gezicht misschien vervelend. Maar uiteindelijk is het alleen maar plezierig als jouw bedrijfsauto goed verzekerd is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt een hele goede bestuurder zijn, maar toch kan er schade ontstaan. In dit soort situaties wil je niet ook nog eens met onverwachte hoge kosten te maken krijgen. Hiervoor biedt een bedrijfsautoverzekering dan ook uitkomst. Met een goede bedrijfsautoverzekering voorkom je onnodig hoge kosten.