Ben je net begonnen als ondernemer in de verkoop? Gefeliciteerd! Als je begint als ondernemer leer jij veel nieuwe dingen. Zo zijn er veel regelingen en ook andere manieren om geld te besparen. Hier lees je er meer over.

Verpakkingsmateriaal

Kies voor goedkope dozen om je spullen in te verpakken. Zorg wel dat ze kwalitatief goed genoeg zijn. Als je jouw producten levert in slechte dozen heeft dit invloed op het beeld wat de consument van je bedrijf heeft. Er zijn ook goede tweedehandse dozen te koop. Deze zijn amper gebruikt, waardoor ze als nieuw lijken. Wil je jouw verpakkingsmateriaal gebruiken als reclame? Gebruik dan bedrukte dozen met je logo.

Kleineondernemingsregeling

De kleineondernemingsregeling (KOR) is zoals de naam al zegt een regeling voor kleine ondernemers. Als je onder de KOR regeling valt hoef je geen btw te heffen. Tevens hoef je vele administratieve taken niet verplicht uit te voeren. Dit kan behoorlijk wat tijd schelen. Er zijn wel diverse eisen waaraan je moet voldoen. Zo mag je maximaal 20.000 euro per jaar verdienen als ondernemer. Je kunt ook slechts drie jaar deelnemen aan de KOR regeling. Verdien je toch onverwachts meer dan 20.000 in een jaar? Dan moet je vanaf het bedrag dat je meer verdient wel btw heffen op je producten of diensten.

Aftrekposten

Als je niet in aanmerking komt voor de kor-regeling zijn er wel diverse andere regelingen waarvoor je in aanmerking komt. Deze aftrekposten worden de ondernemersaftrek genoemd en hierdoor vallen verschillende aftrekposten, zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek en meewerkaftrek. De zelfstandigenaftrek houdt in dat je een vast bedrag van je winst mag aftrekken. Hierover hoef je dan geen belasting te betalen. Hiervoor moet je wel aan het urencriterium voldoen. Het urencriterium is dat je minimaal 1225 per jaar hebt moeten besteed aan je onderneming. Als je naast je onderneming ook in vaste dienst bent is de urencriterium afwijkend. Op de website van de Belastingdienst vindt je alle details over de ondernemersaftrek.

Last but not least is het belangrijk om je administratie op orde te houden. Zorg dat je op een plek al je facturen hebt. Wil je gebruik maken van de zelfstandiger aftrek? Houd dan goed je uren bij. De belastingdienst kan namelijk onverwachts na willen checken of je daadwerkelijk zoveel uren aan je onderneming hebt besteed. Vooral tijdens de start van je onderneming is het belangrijk om zoveel mogelijk te besparen. Veel ondernemingen leiden namelijk in het begin verlies of hun inkomen en uitgaven zijn gelijk. Pas na een tijdje zal er winst worden behaald. Maak daarom gebruik van een van deze tips.