Dus jij wilt gaan suppen, maar je weet niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen. Suppen is één van de meest toegankelijke watersporten, dus er komt niet zo heel veel bij kijken. Toch is het goed om je van tevoren in te lezen. Van veiligheid tot de benodigde materialen, alles wat je nodig hebt voor je het water op gaat lees je in dit artikel.

Zorg dat je goed kunt zwemmen

We gaan er vanuit dat de meeste mensen die dit lezen goed kunnen zwemmen, maar toch is het wel een belangrijk punt om te benoemen. Bij watersporten moet je er uiteraard rekening mee houden dat je in het water kunt belanden. Bij suppen is dit vaak juist leuk en op een hete zomerdag zelfs wenselijk, maar als je niet kunt zwemmen is dit natuurlijk gevaarlijk. Ga daarom niet suppen in diep water als je niet of niet goed kunt zwemmen. In ondiep water waar je kunt staan is het risico op verdrinking kleiner, maar zelfs dan kun je ongemerkt afdrijven naar dieper water.

Zoek een geschikte plek uit

Eén van de leuke aspecten van suppen is dat je het bijna overal kunt doen. Op zee, een meer of een gracht, als er water is kun je er suppen. Wel is het als beginner natuurlijk een stuk uitdagender om de zee op te gaan dan als gevorderde supper. De golven kunnen het erg moeilijk maken om op het bord te blijven staan en eventuele stromingen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Veel leuker daarom is om bijvoorbeeld een rustig meer of kanaal op te zoeken. Ook steeds populairder: suppen op de grachten van een stad. Zo heb je tijdens het peddelen veel interessante dingen om naar te kijken. Een soort rondvaarttocht, maar dan op je sup board! Controleer wel altijd voor je op pad gaat of suppen toegestaan is op de locatie.

Check de weersverwachting

Misschien ben jij een uitzondering, maar de meeste mensen houden niet zo van een regenbui tijdens het suppen. Check daarom de dag van tevoren nog even de weersverwachtingen voor de volgende dag. Bij veel regen of een sterke wind is het misschien beter om je plannen uit te stellen. Ook kun je je dan beter voorbereiden op je sup tocht. Zie je dat de zon flink gaat schijnen? Leg dan alvast zonnebrandcrème en eventueel een pet of hoed klaar bij je spullen. Bij heel mooi weer is het ook vaak een stuk drukker, dus misschien wil je wel wat eerder van huis vertrekken.

Regel het juiste materiaal

Om te kunnen suppen heb je natuurlijk wel het een en ander aan materiaal nodig. Wat uiteraard niet kan ontbreken is het supboard. Heb je die nog niet in huis? Overweeg dan een supboard van Wakestore. Bij Wakestore vind je een groot aantal sup boards voor aantrekkelijke prijzen. De pomp en peddel krijg je er in de meeste gevallen direct bij. Daarnaast zijn waterschoenen ook geen overbodige luxe, zeker als je gaat suppen bij een strand met veel stenen of schelpen.