Het wordt door veel mensen als een ultiem moment van ontspanning gezien: een avond films of series kijken. Van een romcom tot een spannende serie, er is veel om uit te kiezen. Zeker als je de activiteit tot in de puntjes verzorgt, is het iets om van te genieten. Of je nu in je eentje series kijkt, samen met het gezin of met vrienden – met déze tips maak je van die avond bankhangen echt iets moois. 

Hapjes en drankjes erbij

Een filmavond is natuurlijk pas echt compleet als er snacks op tafel staan! Denk allereerst aan lekkere hapjes. Van chips tot koek: ga na of je het liefst zoet of hartig kiest. Misschien is het zelfs een idee om het kijkmoment tijdens het avondeten te plannen, zodat er op de bank kan worden gegeten. Van tijd tot tijd is dat zo comfortabel! En wat drink je erbij? Misschien heb je wel trek in een biertje of wijntje. Maar ook drankjes zonder alcohol zijn passend. Zet een lekkere kop thee, of juist koffie. Zo’n filmavond is een uitgelezen moment om een speciale koffie te bereiden. Ga eens voor een latte macchiato, om maar iets te noemen. Ook met kwalitatieve koffiebonen zit je goed, om zo optimaal van het drankje te genieten. Heerlijk bij een brownie of wat bonbons.

Comfortabel zitten of liggen

Uiteraard wil je lekker kunnen zitten tijdens de avond vol films of series. Heb je een goede bank in de woonkamer staan? Dat is perfect: neem plaats op de bank, het liefst met een plaid erbij om warm te blijven. Ook een fauteuil is natuurlijk een prima keuze. Wil je nog meer onderuit gezakt naar het scherm kijken? Dan is het misschien een idee om de filmavond in bed te houden, zodat je helemaal languit kunt liggen. Onder het deken ook nog eens: perfect op een druilerige dag.

Goed scherm

Over het scherm gesproken: zorg dat je een goed scherm in huis hebt om de film of serie op te kijken. Een tv is natuurlijk een uitstekende keuze. Heb je geen tv in huis? Dan zijn er gelukkig ook andere opties. Zo kun je een serie tevens kijken op je laptop, die je op schoot zet. Het geluid dat uit de speakers van laptops komt, is helaas niet altijd even denderend: zorg er liever voor dat je het geluid kunt versterken naar andere boxjes. Vind je het scherm op je laptop wat klein? Het is een idee om een beamer in huis te halen, zodat je films en series groot kunt afspelen op een witte muur of een laken.

Relaxte outfit aan

Trek tot slot je meest relaxte outfit aan voor de filmavond. Je pyjama bijvoorbeeld. Of een trainingsbroek met een oversized shirt. Moeilijke kleding hoef je in ieder geval niet te dragen tijdens de filmavond. Dat is wel zo comfortabel!