Steeds meer mensen kiezen voor shortlease; of je er nou als werkgever voor kiest of het privé gaat gebruiken, deze vorm van leasen kent veel voordelen. Ben je op zoek naar een manier om snel over vervoer te beschikken? Overweeg dan eens om te gaan shortleasen. In dit artikel zetten we de 5 grootste voordelen ervan op een rij.

Flexibel

Bij het normale leasen zit je voor een lange tijd vast aan een auto; dit is bij shortleasen niet het geval. Bij shortlease kun je soms al een auto leasen voor maar één of twee maanden. Daar komt bij dat je ook flexibeler bent in het opzeggen van het shortleasecontract. Dit is vooral een voordeel wanneer je bijvoorbeeld een auto wil leasen voor een korte periode waarin je voor je werk in een bepaalde regio werkzaam bent. Stoppen de werkzaamheden? Dan kun je makkelijk je contract opzeggen.

Veel mogelijkheden

Doordat het shortleasen om korte periodes gaat, is er veel mogelijk bij de bedrijven die de auto’s leasen. Zo kunnen werkgevers er aankloppen, maar is er ook shortlease privé mogelijk. Daarnaast heb je de keuze uit veel verschillende, en vaak nieuwe auto’s. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een haal- en brengservice. Hierdoor kun je erg veel kanten op met shortlease!

Snel vervoer

Shortlease is erg handig als je op zeer korte termijn een auto nodig hebt. Bij het normale leasen zul je soms lang moeten wachten, omdat er een contract voor langere tijd moet worden opgesteld. Bij shortlease is de deal snel rond en kun je binnen vierentwintig uur al je auto ophalen en je plannen met de auto uitvoeren. 

Groot aanbod

Bij shortlease hoef je niet alleen te denken aan personenauto’s; ook bestel- en bedrijfswagens kun je makkelijk voor een korte tijd leasen. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf in de bouw en heb je af en toe voor een klus van een korte periode een auto nodig? Dan kun je hier erg makkelijk shortlease voor gebruiken.

Zekerheid en veiligheid

Wanneer je een shortleasecontract hebt afgesloten weet je gelijk waar je aan toe bent; alle kosten zijn namelijk bij het contract inbegrepen (verzekeringen, onderhoud etc.). Daarnaast brengt het je ook een stukje veiligheid, omdat shortleasebedrijven een groot aanbod aan de nieuwste auto’s hebben. Zo weet je zeker dat de auto in een perfecte staat verkeert. 

Extra tip: wil je duurzaam bezig zijn? Kijk dan eens of je een elektrische of hybride auto kunt shortleasen.